As I began to love myself

“As I Began To Love Myself”                          Poem By Charlie Chaplin

 

Charlie chaplin

As I began to love myself I found that anguish and emotional suffering
are only warning signs that I was living against my own truth.
Today, I know, this is “AUTHENTICITY”.   (=ECHTHEID)

As I began to love myself I understood how much it can offend somebody as I try to force my desires on this person, even though I knew the time was not right and the person was not ready for it, and even though this  person was me. Today I call it “RESPECT”.

As I began to love myself I stopped craving for a different life,
and I could see that everything that surrounded me was inviting me to grow.
Today I call it “MATURITY”. (RIJPHEID, DE VOLWASSENHEID, GROEI)

Lees verder As I began to love myself

Een boek, een meisje, een potlood………

Een boek, een meisje en een potlood………

Afbeeldingsresultaat voor boekDrie zelfstandige naamwoorden. Aan elk woord kun je vanuit je eigen beeld een invulling geven. Misschien komt er meteen een titel van een boek op in je gedachten. Een boek dat je aanspreekt. Of een boek dat je nog steeds wilt lezen maar nog niet aan toegekomen bent. Een meisje…… Misschien ben je zelf wel een meisje.

Of komt er meteen een beeld of een naam van een meisje naar boven borrelen. Vind je dit meisje wel aardig, of klikt het helemaal niet met haar. Hoe ziet dit meisje eruit? En nog veeeeeel meer beelden, gedachten en oordelen naar aanleiding van het woord meisje.
En dan hebben we het nog niet gehad over een potlood. Hoeveel kleuren kun je je voorstellen, heb je een potlood waarvan altijd de punt breekt. Of kun je nooit een potlood vinden als je er een nodig hebt.

Lees verder Een boek, een meisje, een potlood………

Ruimte

Collage 2013-06-24 12_42_59-1Al meerdere malen heb ik achter mijn laptop gezeten om een stukje te schrijven voor mijn website. Ik vind het leuk om ervaringen te delen. Het onderwerp was voor mij al lang duidelijk: “RUIMTE”.

En daar zat ik dan, nieuwe pagina geopend, het woord ruimte boven aan de pagina getypt, en daar bleef het dan ook bij. Er kwam helemaal niets meer op het scherm. Tja, en nu? Laptop weer sluiten en op een ander moment een nieuwe poging wagen. Deze momenten zijn een aantal keer geweest.

Zomaar met mezelf

Een aantal weken geleden was ik vanaf maandag helemaal alleen thuis. Geen man, geen kinderen, zomaar met mezelf. Maandag heb ik nog lesgegeven en alles gedaan wat ik nog “moest”doen. En hierna was er opeens “RUIMTE”. Geen planning, voor niets of niemand zorgen, alleen voor mezelf. Dat was wel even wennen, zoveel RUIMTE. Maar het voelt heerlijk!

Lees verder Ruimte